NEREDEN BAŞLASAM..?


 Yapılması gereken o kadar çok şey varken hiçbir şey yapamamak... Doğru bildiklerinizin bazen yanlış çıkması, verdiğiniz kararların bir hata doğurması.! Sonuç yine bilinmeyen!

       Elçin Demirel- Youtube


Pandemi sürecinden öncesi mesela, herkesin bir amacı vardı. Çalışmak, para kazanmak, okumak, yemek yemek... Bir sürü yapacak iş ve zamansızlık. Şimdiye gelecek olursak bir yıldan fazladır, covid-19 denen ha bire mutasyonları çıkan ve hiç bitmeyecek bir hastalıkla mücadele ediyoruz. Aslında tam da mücadele ettiğimiz söylenemez! Herkesin tek derdi bu lanet hastalığa yakalanmamak! Evet, şu anda ( hatta virüs hayatımıza girdiğinden beri) hepimizin tek düşündüğü aman bana bulaşmasın. Bir gün hepimiz karşılaşacağız bu illet ile, maalesef. Ama ne zaman bunu bilmiyoruz ve bilmemekte insanı tedirgin etmeye yetiyor. 

Hayatımıza giren bir sürü şey oldu. Bunlardan biri maske. Her yerde gelişigüzel kullanıyoruz. Yasaklar var, her şeye, her yere. Ama uyan var mı? Yok! Her yer kalabalık gerekli gereksiz bir sürü insan sokaklarda. Herkesin bi hava alası var! Kime sorsanız, evde bunalmış hava almaya çıkmış. İşin yoksa ne işin var dışarda.! Anlamıyorum bu boş zihniyeti. Hafta sonu hep yasak, her yer yasak. Ama sokaklar insan dolu. Herkesin dediğim gibi hava alası tutuyor ‘özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde’. Hasta sayıları artıyor, ölümler artıyor ama yine de sokakta hava almamız önemli. Bu insanların boş vermişliğini, bilinçsizliğini anlayamıyorum. ‘Bana bir şey olmaz’ zihniyeti her yerde! Ama unutma; sana bir şey olmaz belki ama sevdiğin birisine olabilir. En yakınına olabilir. Daha temkinli, daha dikkatli, daha korunaklı olmalıyız. Sadece kendimizi değil, sevdiklerimizi, değer verdiklerimizi hatta hiç tanımadığımız ama bizim için gecesini gündüzüne katan çalışan, uğraşan insanları da unutmamalıyız. 

Çok önceden önüne geçilebilecekken şu an geçilmesi imkansız bir hal aldı, covid. Biz onu yok etmeye çalışırken, o bizi yok etmeye çalışıyor ve başarıyorda. Herkes kendisi için önlem alsa, kimsenin yasakla yaşamasına gerek yok aslında. 

Çözüm basit ama uygulayacak insan yok, maalesef. 

Normal hayata dönüş zor. Ama yine de imkansız değil işte. Yapacak iş çok, yapılacak iş çok. Herkesin birçok amacı varken hayatta, şu an kocaman bir belirsizlik var önümüzde. Hiçbir şey yapmadan koca hayatımızı yiyoruz... Hayat kısa derlerdi de, daha çok var derdik. Şimdi ise hayat gerçekten KISA.

Neyin nerede, ne zaman karşımıza çıkacağı belli değil. Tek gerçek, COVID bir gün hepimizin karşısına çıkacak!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hamilelikte Nasıl Kilo Verebiliriz?

Hamilelikte Size En Uygun Egzersizler Hangileridir?

EFES ULTRA-2021